top of page
  • vos449

Overgeven - Pieter-Jan Snijders

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Pieter-Jan Snijders. Gezien de herinnering van Marloes ben ik al minstens 14 jaar fervent fan van Lays ribbelchips paprika. Die marketingboys van Lays hebben het concept Customer Lifetime Value echt goed in de vingers!

 

Op LinkedIn ga ik door het leven als Managing consultant data & analytics. Daarnaast maak ik kunstwerken van o.a. Groningen met behulp van AI, onder de naam Slimme Kunst.

 

Zaalvoetballen doe ik nog wekelijks bij Exstudiantes Groningen. O.a. met oud-Vijfjes Johan Galema, Frank Vermeulen, Jasper Stern en Jeroen Schumer. Zowaar op een tweede plek in de hoofdklasse H, en dat met een gemiddelde leeftijd van 33.

 

Wat is je beste herinnering aan Vijfje en waarom?

Iets meer dan tien jaar geleden werd Decadent de stamkroeg van Vijfje. Wat waren we al een inclusief cluppie in 2013. Wij hadden de eerste verdieping op de vrijdagavonden. De stamgasten van Decadent kwamen af en toe eens buurten, op een regenachtige avond in november zaten hier ook wat BN’ers bij. Namelijk een corpulente columnist van de telegraaf en de toenmalige burgermeester van Groningen. Eerstgenoemde kocht graag een biertje voor gretige studenten, mits je je huidige biertje soldaat maakte via een adt fundum. De pikkebaas in kwestie sloot enthousiast aan bij potjes steen papier schaar. Uiteraard met als inzet het uitvoeren van opdrachten. Resultaat? Bestuursgenoot Frans, ook luisterend naar nickname ‘Dick Decadent’ die de burgermeester een pets op de bilpartij moest geven.


Foto: Bij de bestuursoverdracht gekregen van mijn opvolger Martin van Plateringen.

v.l.n.r: Ad Fundum columnist, Dick Decadent, ondergetekende, toenmalig Burgermeester Rehwinkel & Martin van Plateringen

 

Wat heeft jouw tijd bij Vijfje jou gebracht?

Hoe dan ook fantastische herinneringen en mooie vriendschappen! En ook de commissies en een bestuursjaar waren een goede voorbereiding op het arbeidersleven. Vijfje is natuurlijk een relatief jonge club, daarom was er veel ruimte om allerlei initiatieven te ondernemen. Ik vond het vooral tof om met andere Vijfjes mooie dingen neer te zetten. Toernooitjes, Pannarama’s en de eerste Almanak ‘plankenkoorts’! 

 

Waar mogen Vijfjes en oud-Vijfjes jou voor benaderen?

Een potje futsal! Twee à drie wedstrijden op een avond zit er helaas niet meer in. Sowieso confronterend hoeveel sneller 20-jarige stoertjes tegenwoordig zijn. Dit verschil probeer ik wel te minimaliseren door hardlooprondjes in de nieuwbouwwijk met onze hond. Hoeveel burgerpunten zijn dat?

 

En natuurlijk ook het ophalen van Vijfje herinneringen onder het genot van een speciaalbiertje, met borrelplank. Een altijd welkome afwisseling op de kindvriendelijke koffiezaakjes.

 

Aan wie (of van wie) geef je over en waarom?

Na veel 30+ schrijvers is deze rubriek toe aan een yup. Deze goedlachse man heeft het zaalvoetballen helaas verruild voor bezoekjes aan de gym. Zonde van het talent. De verpletterende schaar op rechtsbuiten tijdens de eerste Costa Brava Cup staat nog steeds op menig netvlies. Die verdediger lag al weer op het strand. We hebben het hier natuurlijk over Thijmen Kroeze.

274 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Overgeven - Donja Groot Kormelink

Wie ben je en wat doe je? Ik ben Donja Groot Kormelink. Ik werk in Arnhem als staf jurist bij de Omgevingsdienst Regio Arnhem. Wat is jouw beste herinnering aan Vijfje en waarom? Dat is niet een speci

Kommentare


bottom of page