top of page
  • vos449

Overgeven - Marloes van Fulpen

Wie ben je en wat doe je?


Ik ben Marloes van Fulpen en werk als eerste ambassadesecretaris op de Nederlandse ambassade in Rwanda. Kortgezegd ben ik dus diplomaat, of eigenlijk gewoon ambtenaar. Dat mensen me uit het oog verloren zijn kan dus kloppen, al heeft dat waarschijnlijk vooral te maken met mijn rampzalige onvermogen om op whatsappjes te reageren (toch, Lea? :))


Wat is jouw beste herinnering aan Vijfje en waarom?


Poe, dat zijn er nogal wat. Qua bijzondere herinnering sluit ik me aan bij oud-teampies Steph en Ellen, die al schreven over de promotie naar de Eredivisie in het jaar dat onze geliefde trainer Gideon overleed. Dat eerste jaar in de Eredivisie was overigens fantastisch, vooral omdat we echt wel behoorlijk studentikoos afstaken ten opzichte van de andere teams. Ik herinner me bijvoorbeeld een toernooi ergens in Noord-Holland in de koude wintermaanden, waar we compleet van de mat geveegd werden en tijdens de drie uur durende terugreis ook nog met autopech langs de weg stonden, maar waar we absoluut de publiekslieveling waren en ontzettend veel lol hadden (zie foto).


Laat ik dan een andere herinnering delen: ik weet niet wie het zo had bedacht, maar Leon Brandsema en ik mochten de openingsafstanden van de Bata lopen. Wie ons beiden kent weet dat dat een dramatische start voor team Vijfje betekende. En zo geschiedde, ik weet niet wie er langzamer liep, Leon of ik, maar dat Vijfje na de eerste paar kilometers stijf onderaan stond was een feit. Geloof dat niemand ook echt teleurgesteld was in onze wanprestatie, sommige zekerheden in het leven geven anderen ook weer rust en een kans om boven zichzelf uit te stijgen. Dankzij de Ethiopische loopstijl van o.a. Floor en Huug bereikten we uiteindelijk nog een schappelijke positie op de ranglijst


Wat heeft jouw tijd bij Vijfje jou gebracht?


Het bijzondere aan Vijfje vond ik altijd dat het zo vertrouwd voelde. Het maakte niet zo uit met wie je op vrijdagavond de Jut binnen kwam lopen, uiteindelijk was het met iedereen gezellig en het was naar mijn idee ook echt een hecht bij elkaar geraapt zootje mensen. Dat mis ik wel!


Waar mogen Vijfjes en oud-Vijfjes jou voor benaderen?


Voor een toernooitje met de 'oude garde' met een afsluitend piktoernooi en pizza Vijfje met knoflooksaus zou ik wel in het vliegtuig naar NL stappen!


Aan wie (of van wie) geef je over en waarom? (Diegene is de volgende maand aan de beurt)


Pieter-Jan Snijders. Heel benieuwd waar mijn mede-ToCo-voorzitter zich tegenwoordig mee bezighoudt en of hij nog steeds wekelijks Risk speelt onder het genot van een zak Lays Super Chips.

194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Overgeven - Donja Groot Kormelink

Wie ben je en wat doe je? Ik ben Donja Groot Kormelink. Ik werk in Arnhem als staf jurist bij de Omgevingsdienst Regio Arnhem. Wat is jouw beste herinnering aan Vijfje en waarom? Dat is niet een speci

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page