top of page
  • vos449

Overgeven juli 2023 - Jim Berkhout

Wie ben je en wat doe je?

Ik schijn in mijn vorige leven Bard te zijn geweest, tegenwoordig werk ik in de complexe gehandicaptenzorg. Hier probeer ik ze als coördinator en begeleider tijdens hun dagbesteding te helpen bij hun ontwikkeling. Daarnaast ben ik aan het kijken binnen de organisatie waar mogelijkheden liggen om dingen op te starten en te ontwikkelen of aan het netwerken om mogelijkheden voor bewoners binnen de organisatie te vergroten.

Want ook als trainer bij Vijfje was ik al van mening dat iedereen van waarde kan zijn binnen een team. Zelfs Pupil bleek van grote waarde binnen één van de teams waar in ik heb gespeeld. Daarom ook jammer dat hij de mooiste goal uit zijn en mijn voetbalcarrière tegen mij scoorde.

Ik voetbal of keep tegenwoordig helaas niet meer, maar ben tot op heden elk jaar fanatiek aanwezig voor het oud-ledentoernooi.

Wat is je beste herinnering aan Vijfje en waarom?

Goeie vraag, ik heb er echter niet echt één. Ik denk dat de eerste herinnering aan Vijfje is dat ik nog geen lid was en meetrainde. Ik kwam van ZV Dynamo naar Vijfje en trainde mee met de selectie toen ik vertelde dat ik graag lid wilde worden. De eerste woorden van Ignas zijn nog steeds blijven hangen “ik hoop dat je niet geheelonthouder bent”. Daar was geen woord aan gelogen, ik heb veel late avonden in de kroeg meegemaakt. Van de eerste jaren er bij genaaid worden door opa Bas en Sop of de Heuntjes met pikken. Tot de beker pakken met het 2e (terwijl het de doelstelling van het 1e was) en diezelfde beker dan laten staan in de negende cirkel op één van de balken waar je niet aan mocht hangen.

Maar ook de toernooien die ik ook heb mogen organiseren als TOCO, tot het jaar lustrumbestuur. Waarin we een bbq en toernooi organiseerden op de Grote Markt. Of de Batavierenrace, waarin ik onder andere met Kluut en volgens mij Redmar tot in de vroege ochtend aan Wolf-biertjes zat. Kluut elke 10 minuten een nummer ging aanvragen bij de Batavierenradio (geen actieve herinnering of deze ook gedraaid werden). We daarna voor de vorm ook even gingen slapen, zodat de bedden ook gebruikt werden. Om het vervolgens nog voor elkaar te krijgen om gemiddeld bijna 11km per uur te rennen. Iets wat daarna nooit meer is gelukt.

Wat heeft jouw tijd bij Vijfje jou gebracht?

Het belangrijkste denk ik wel goede vriendschappen. Mijn beste vrienden heb ik onder andere bij Vijfje leren kennen. Maar ook een prachtige trainerscarrière (waar ook nog mooie verhalen van zijn) en die ervaring is tot op heden nog steeds zeer bruikbaar. Ik heb een hoop mogen leren van trainers als Sees, Theo, Bert, Edje en Gideon. En studenten zijn ook altijd niet vies van een beetje feedback wat soms ook wel prettig is en een hoop van valt te leren 😊.

Maar het was vooral een hele mooie tijd die ik voor geen goud (om dat prachtige lustrum maar weer eens aan te halen) had willen missen.

Waar mogen Vijfjes en oud-Vijfjes jou voor benaderen?

Voor zoveel, het uitdenken van prachtige ideeën, tot het ophalen van mooie herinneringen onder ‘t genot van een lekker speciaalbiertje in één van de mooie kroegjes die Groningen (Nederland) rijk is.

Aan wie (of van wie) geef je over en waarom?

Stephana de Wolf, zij stond aan de start van de opkomst van het damesvoetbal bij Vijfje. En zij zou heel mooi die prachtige kant van Vijfje in een mooi verhaal kunnen vatten. Met een scherpe blik en een mooie dosis humor. Poepen is tenslotte winnen…

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Overgeven - Donja Groot Kormelink

Wie ben je en wat doe je? Ik ben Donja Groot Kormelink. Ik werk in Arnhem als staf jurist bij de Omgevingsdienst Regio Arnhem. Wat is jouw beste herinnering aan Vijfje en waarom? Dat is niet een speci

Comentários


bottom of page