top of page
  • vos449

Overgeven - Huug Meijer

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Huug, woonachtig in Utrecht met mijn vriendin Liz en tegenwoordig voetballend bij de prachtige Utrechtse Sport Vereniging Elinkwijk. Verder werk ik als innovatiemanager bij de gemeente Amersfoort, wat betekent dat ik binnen de gemeente help om te zorgen dat we dingen beter, sneller en effectiever gaan doen.


Wat is je beste herinnering aan Vijfje en waarom?

Poh, dat zijn er nog al wat. Mijn mooiste herinneringen stammen toch wel uit het jaar dat ik met Willem, Mike, Thijs en Paus in het bestuur zat. Elke week feesten, plannen maken voor de vereniging en veel voetballen; dat was een heerlijk jaar met de Jut als tweede thuis. Onze consti èn de consti waarbij we het stokje overdroegen aan bestuur Snijders waren dat jaar mooie hoogtepunten.


Verder genoot ik altijd erg van de toernooien en Vijfje-weekenden. Met name de vele VET's, TOP-toernooien en V-laag-toernooien waren fantastisch. Vosje die met z'n roze pruik bijna eigenhandig de titel binnenhaalde voor het damesteam waarbij hij meedeed heeft ook een mooi plekkie veroverd in mijn geheugen.


Ook heb ik goeie herinneringen aan de externe tripjes, zoals de Batavierenrace (4 uur na een wedstrijd 10km hardlopen, ik denk niet dat ik dat nu nog zou overleven) en een oefenwedstrijd tegen Morado uit Nijmegen. Ook dat was typisch die tijd: het plan was om van vrijdag op zaterdag te blijven en dan weer naar Groningen te gaan, maar eenmaal daar beviel het zo goed dat Jos (Verhoeven) en ik besloten er nog maar een dag (&nacht) bij te plakken en pas zondag weer te gaan. Heerlijk die flexibiliteit van het studentenleven.


Wat heeft jouw tijd bij Vijfje jou gebracht?

Naast veel goede herinneringen vooral heel veel vrienden, van wie een aantal nog altijd mijn beste vrienden zijn, zoals Tim en Frans met wie ik bij Elinkwijk speel, en Kluut die om de hoek woont. Ook een aantal anderen zoals Mike, Luuk, Ron en Remco spreek ik regelmatig. In die tijd was Vijfje toch een belangrijk deel van mijn sociale leven. Mooi dat dat ook nu nog zoveel leuke contacten oplevert.


Verder vond ik de sfeer bij Vijfje, of het nou in het V10 van de gebroeders Landers of in het V2 onder leiding van schijnschot-Willem was, altijd erg mooi en open voor iedereen, met veel humor/zelfspot en gezelligheid. Dat neem ik ook mee, dat ik dat erg waardeerde en er (toen en nu) goed in gedij.


Waar mogen Vijfjes en oud-Vijfjes jou voor benaderen?

De studietijd voelt inmiddels best ver weg, dus niet voor de dingen die nu bij Vijfje spelen (zoals een eventueel clubhuis) - daar kunnen de Vijfjes van nu veel beter over beslissen. Maar wel voor tips over Utrecht, hoe het is om voor het eerst te gaan werken of hoe mooi en boeiend het werken bij een gemeente is (jaja mensen, geloof de vooroordelen niet - het is echt leuk, en er wordt elke dag door goeie mensen hard gewerkt aan maatschappelijke doelen - wat wil je nog meer?) of als iemand een plek zoekt in het gezelligste voetbalteam van de regio Utrecht. Ook voor vragen over pensioenen, duurzaam beleggen en hoe je je huis gasloos maakt (iets met side-projects) hou ik me aanbevolen.


Aan wie (of van wie) geef je over en waarom?

Aan Jimmy Berkhout; ik vermoed dat hij in een ander leven bard is geweest (lees; ik heb er alle vertrouwen in dat hij jullie mooie verhalen gaat vertellen)

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Overgeven - Donja Groot Kormelink

Wie ben je en wat doe je? Ik ben Donja Groot Kormelink. Ik werk in Arnhem als staf jurist bij de Omgevingsdienst Regio Arnhem. Wat is jouw beste herinnering aan Vijfje en waarom? Dat is niet een speci

Comentarios


bottom of page