top of page
  • vos449

Overgeven - Thijmen Kroeze

Bijgewerkt op: 4 feb.

Wie ben je en wat doe je?

Ook al word ik, als geboren en getogen Emmer-Compascuumer, door PJ een yup genoemd (hogere sociale klasse, wat?), heb ik de 30 inmiddels getoucheerd; ik schaar mezelf zeker nog steeds onder de jongere garde. Ik identificeer me als Thijmen Kroeze en volgens mij ga ik nog steeds op voor één van de slechtst-voetballende ex-praesi, en zeker voor degene die dit combineert met een goed gevulde prijzenkast. 

 

Ik pendel heen en weer tussen het immer mooie Parijs en Groningen, nadat ik op reis in Colombia een waanzinnige Française tegen het lijf gelopen ben. Waar de toekomst liggen moge, weet ik nog niet. Dit alles wordt gesponsord door een remote job bij tech scale-up Kontent.ai als Customer Success Manager; een soort combinatie tussen business consultant en account manager.


 

Wat is jouw beste herinnering aan Vijfje en waarom?

Beste is zo zwaar joh. Wellicht Marc, de keeper van m’n eerste team, die tijdens de wedstrijd tegen de doelpaal ging zitten wachten tot de bal weer op onze helft was en een tok droeg? 

 

Maar een onwijs mooie herinnering heb ik nog steeds aan onze ludieke actie. Om een of andere reden had de ALV besloten dat besturen éénmaal per jaar geforceerd ludiek moesten doen (well.. Om onze naamsbekendheid te vergroten). De credits van ‘ons’ idee gaan naar Bart Thalens, Abel Spithost en Joep Verheij (ik hoop zo dat ik dit juist heb). Het toeval wilde dat de tweede helft van het bestuursjaar gelijkviel met een verkiezingsjaar. Tijdens de campagne besloten we varianten op bekende verkiezingsposters te maken; van de VVD, CDA, PVV en Art1kel (later BIJ1). We haalden Sikkom, werden dagtoppert op dumpert, er staat me nog vaag iets bij over de radio (?), maar het was vooral grandioos om Robin Douwenga met z’n bakkes door de stad heen te zien hangen. Met je Cursistisch Drank Appèl.

 


Daarnaast graag een eervolle vermelding voor het overdrachtsweekend van bestuur Douwenga naar ons bestuur. Ik vind het niet oké hoeveel invloed Robin Douwenga op mijn goede herinneringen heeft gehad.

 

Wat heeft jouw tijd bij Vijfje jou gebracht? 

Vijfje was een groot deel van m’n sociale leven in mijn studententijd, en eigenlijk heeft de vereniging deze zeven jaar (jep, studieschuld) zo prachtig gemaakt. Veel te dapper binnengekomen en een beetje met de stille trom vertrokken. De commissies, het bestuur, het team. Zoveel avonden gelachen en gefeest. Een microkosmos met z’n eigen normen, cultuur en gebruiken, en wanneer ik aan buitenstaanders uitleg wat we daar deden, horen ze me al hoofdschuddend aan.

 

Daarnaast ook een onwijze allergie voor mierenneuken en regelnummers.

 

Waar mogen Vijfjes en oud-Vijfjes jou voor benaderen? 

Rondje highlights in Parijs of bar & restaurant-tips aldaar. Daarnaast is m’n huidige grote passie Crossfit en kan ik eindeloos oreren over Handstand Push-ups en Squat Clean & Jerks. Gooi er een kwartje in; je krijgt er voor een rijksdaalder uit. En ik vind het ook gewoon heel erg tof om mensen na een lange tijd weer te zien om te kijken hoe het met ze gaat. Dus schroom niet om via LinkedIn oid (sorry, m’n enige sociale media) of via-via contact op te nemen.

 

Aan wie (of van wie) geef je over en waarom? 

Ik zou ‘m graag een gevalletje Het Mooiste Meisje Van De Klas willen noemen. Zo iemand waarvan je je afvraagt waar ie terecht is gekomen. Een Escalatiemeester in hart & nieren. Gouden vent maar ik ben ‘m totaal uit het oog verloren. Oud-penningmeester Wytze de Boer.

277 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Vo!

Like
bottom of page