top of page
  • vos449

Overgeven - Jelmer de Boer

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jelmer de Boer, waar jullie Wytze verwachten, neem ik zijn plekje over. Dit deed ik een jaar over zeven geleden ook al, toen nog als keeper bij V5.

 

Na mijn cursus/hbo HRM ben ik aan de slag gegaan bij de Jong & Laan accountants. Hier vervul ik de functie ‘Consultant Personeel’. Eigenlijk komt het er op neer dat ik salarisadviseur ben die steeds meer bezig is met E-HR, ofwel de inrichting van het salarissysteem en andere werkzaamheden rondom de automatisering van het salarissysteem.

 

In mijn vrije tijd voetbal ik nog in de vijfde klasse reserve en ga ik wekelijks naar FC Groningen.

 

Na mijn tweede kruisbandblessure heb ik nog drie jaar training gegeven bij dames 2 van Vijfje en met hen een kampioenschap gevierd in de Hoofdklasse. Ook ben ik nu nog actief bij Drs. Vijfje, ik ben namelijk keeperstrainer bij Vijfje 1. Door een blessure bij Ties (keeper van V1) sta ik nu zelfs op voetbal.nl bij het team van Vijfje 1 en mocht ik dit jaar nog een potje meedoen. Zo maakte ik op 28-jarige leeftijd toch nog mijn debuut in de eerste divisie zaal.

Wat is jouw beste herinnering aan Vijfje en waarom?

Dat zijn er een heleboel. Op sportief gebied denk ik dat het twee kampioenschappen in één seizoen was (V5 en V29 in het jaar 2016/2017).

 

Maar natuurlijk is Vijfje meer dan alleen sportieve hoogtepunten. Dus heb ik besloten om terug te gaan naar mei 2015. Na een training werd ik gevraagd of ik niet zin had om mee te gaan naar de Costa Brava Cup. Dat leek mij wel wat en een paar dagen na de uitnodiging stapte ik met zeven onbekenden in een busje. Met zes kratten bier op de achterbank gingen wij richting Lloret de Mar. Als onwetende eerstejaars besloot ik helaas om al vrij snel iets te dapper te doen. Als ik er nu aan terugdenk was het volgens mij een uurtje of 9 ’s ochtends toen voor het eerst de saufmeister (zo’n plastic rietadtkanon) erbij gepakt werd en het eerste flesje bier naar binnen ging. Tijdens de rit richting Lyon ging het drinken onder het genot van een spelletje skollen mooi door en bij aankomst zat ik dus al erg goed in de olie. Verderop de avond zat ik er zelfs zo lekker in dat ik besloot om mijn maaginhoud te legen in één van de toiletten van onze accommodatie en zo een nieuwe bijnaam te verdienen: ‘Barffarao I’.  De dagen erna in Lloret waren legendarisch, zo wonnen we het toernooi, heb ik leren klaverjassen en leerde ik weer 8 Vijfjes wat beter kennen waarmee we de jaren erna nog een aantal keer mee hebben gedaan!

 

Wat heeft jouw tijd bij Vijfje jou gebracht?

Heel veel goede herinneringen en ook goede vrienden.

 

Ik ga nog steeds met een groep jongens die ik bij Vijfje heb leren kennen wekelijks naar FC Groningen. Vaak hebben we ellenlange reizen af mogen leggen in het Vijfje busje wat het voor mijn gevoel steeds maar net trok. Het grootste nadeel was wel dat ik nog steeds naar ellendig lange praatjes van oud voorzitter Robin Douwenga moest luisteren, maarja dat hebben we er maar voor over.

 

Daarnaast voetbal ik nu in het zevende van Potetos met allemaal (oud) Vijfjes. Op zaterdag kan ik zo tijdens de derde helft ook nog mooie Vijfje herinneringen ophalen.

 

Naast veel goede vrienden heb ik ook mijn vriendin Silke via Vijfje ontmoet, met haar ben ik inmiddels zo’n drieënhalf jaar samen.

 

Waar mogen Vijfjes en oud-Vijfjes jou voor benaderen?

Af en toe wil ik nog wel eens een potje keepen in de zaal, als het lukt met mijn slechte knie. Verder is het altijd leuk om onder het genot van een biertje herinneringen aan de goede oude studententijd op te halen. Écht zuipen zoals het bij Vijfje vroeger ging is helaas niet meer mogelijk. Laatst mocht ik mee met het teamuitje van V1, wat eindigde in 20 bowlingballen die geen kegel raakten en het waarmaken van mijn bijnaam na een adtje Grolsch Kanon.

 

Aan wie (of van wie) geef je over en waarom?

Robin Douwenga. Nu Robin eindelijk uitgestudeerd is, mag hij zich wat mij betreft profileren bij de yuppen. Ik ben ook wel benieuwd of hij tekstueel net zo langdradig is als tijdens een normaal gesprek.

201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page