top of page
  • vos449

Wij zijn finalemakers

Bijgewerkt op: 11 jul. 2023

Zaterdag 10 juni was het zover: de tweede editie van het nu al legendarische VOS-toernooi! Met maanden van intensieve voorbereiding en uitermate gedetailleerde planning schiep het bestuur van de Vijfje oud-ledenstichting wederom optimale omstandigheden voor het leveren van een topprestatie. Zeven teams van (oud-Vijfjes) togen richting sporthal Europapark om de prestitieuze titel binnen te slepen en zichzelf tot een waardig opvolger van ‘Toen godenzonen niet bestonden’ (winnaar 2022) te kronen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, bundelden zelfs winnaars en runners-up van de vorige editie hun krachten. Dit bleek desondanks onvoldoende, zodat FC Gazastrook met de eer kon strijken.


Zoals een goed Vijfje-verslag betaamt, vallen wij u niet lastig met de technische details van de sportieve activiteiten an sich, maar bieden wij met trots een paar bevindingen uit de randvoorwaardelijke sfeer:


- Spelen nou de hakkende moesmakkers of de moesmakende hakkers op veld 1?

- Waarom zit Jeroen Vos eigenlijk niet in het bestuur?

- Kasim had voor iedereen lekkere krentenbollen meegenomen

- De boys van Marc shineden vooral buiten in hun blote torso

- Ook op het VOS-toernooi zijn keepers schaars, maar waren de aanwezige keepers gretig

- Alleen de organisatie en Jimmy waren op tijd aanwezig

- Pils was verboden in de hal, maar uiteraard wel aanwezig door de inspanningen van twee gretige (oud-)leden

- Waarom speelde niemand in het roze en/of de lustrumkledij?

- Bezwete shirts uitruilen is geen pretje

- Ronnie en Johan Gallie maken finales


Tijdens de afsluitende borrel in café Merleyn – of beter: op het terras van café Merleyn, want het was eigenlijk te mooi weer om in de zaal te spelen/het café te zitten – werden de winnaars gehuldigd en lanceerden we daarnaast de nieuwe VOS-website! We vonden Huug Meijer bereid tot de eerste bijdrage aan de rubriek Overgeven, waarin vanaf heden maandelijks een oud-Vijfje aan bod komt. Waarvoor dank alsmede hulde. Met een aantal overblijvers volgden we ten slotte de CL-finale, waarbij samen met een authentieke Manchesteriaanse dame nog even herinneringen ophaalden aan een leuk tripje in 2017. Inside information verkrijgbaar bij Jim, Jos, Kasim, pupil Wout-Jan of Sierd-Jan.


Tot volgend jaar!78 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page